Wachtdienst

Voor dringende zaken buiten de praktijkuren raden wij u aan de wachtdienst te contacteren via het telefoonnummer 1733.
Meer info: https://www.hawapvzw.be/

Ga niet naar de wachtpost voor informatie, attesten, chronische aandoeningen of niet dringende medische problemen. Raadpleeg zeker deze link mocht u twijfelen: https://www.moetiknaardedokter.be/

Bij levensbedreigende situaties, bel 100 of 112.

De wachtdienst is bereikbaar elke dag ’s avonds vanaf 19 uur tot ’s morgens 8 uur en in het weekend van vrijdagavond 19 uur tot maandagochtend 8 uur.

Zowel tijdens de week als tijdens het weekend en op feestdagen kunt u terecht op de 'Huisartenswachtpost' voor een raadpleging. 

Huisartsenwachtpost Brugge, spoedgevallen campus AZ Sint-Jan, Ruddershove Brugge

-        Week: van 19u 's avonds tot 8u 's morgens

-        Weekend: open van vrijdagavond 19u tot maandagochtend 8u

-        Feestdag: open van de avond vóór de feestdag 19u tot de ochtend ná de feestdag 8u

 

In de huisartsenwachtpost kan u terecht voor medische problemen. U krijgt er kwaliteitsvol advies en een correcte medische behandeling. U kan er op raadpleging komen, ook zonder telefonische afspraak.

Huisbezoeken zijn voorbehouden voor patiënten in rusthuizen of instellingen, palliatieve patiënten en patiënten die zich onmogelijk kunnen verplaatsen, …

 Uw huisarts ontvangt steeds het medisch verslag van uw raadpleging of huisbezoek tijdens de wachtdienst.

De wachtdienst dient niet voor het voorschrijven van chronische medicatie of het behandelen van chronische medische problemen. Ook het voorschrijven van niet dringende attesten zoals sportgeschiktheids-, gezondheids- of andere attesten behoort niet tot de taken van de wachtdienst.